A tým čeká bitva o postup do semifinále poháru proti Dukle Jižní Město

Naše áčko se ve středu pokusí o historický postup mezi nejlepší čtyři celky pražského Teskahor poháru. Soupeřem jim bude čtvrtý tým pražského přeboru, Dukla Jižní Město.

Tým z Prahy 10 v posledním domácím zápase rozdrtil rezervu Viktorie Žižkov 6:0, tento víkend ale prohrál 2:0 na hřišti Motorletu. V jaké formě přijede do našeho areálu je tak s otazníkem.

Náš tým čeká na vítězství od prvního jarního kola, kdy doma zdolal silný Zličín 2:0. Od té doby se však v pět zápasech dočkal jen dvou nerozhodných výsledků.

Kluci však slibují bitvu o každý metr naší malé umělé trávy, přijďte je podpořit za nečekaným úspěchem.

SC Olympia Radotín – FK Dukla Jižní Město 3:3 (3:0) 7:6 na penalty
Branky: 
15. Mašek, 19. Chaloupka, 40. Holouš – 53. a 78. Kotlík, 87. Inneman. ŽK: 57. Chaloupka – 86. Bašta. Rozhodčí: Tikal – Císař, Pauer. Diváků: 40.

Radotín:Saladiak-Pivnička,Bužik,Suchan,Lőffler-Mašek,Sabo,Tokar,Chaloupka,Holouš-Kasal/Přaslička,Bureš,Lowe,kulíšek,Daems.

Trenér Valoušek k utkání:

„Upřímně nechápu, co Dukla Jižní město dělá v přeboru. Tak dominantní tým jsme v soutěži nepotkali. Jsou urostlí, silní v osobních soubojích, sebevědomí na míči i dost zkušení. U nás dostali šanci i kluci z lavičky, čímž se náš věkový průměr dostal k 20 rokům. O to více před našim týmem smekám.

Po tragické podívané na hřišti Uhříněvse jsme si slíbili, že budeme po zbytek sezóny lidi fotbalem bavit. Jasně, nikdy to nebude na naší malé umělce o TOP fotbale, ale srdce, bojovnost, snaha o vysoký presink i konstruktivní rozehrávku tam byla a lidi se bavili, což byl hlavní cíl. Škoda, že poločasové skóre nebylo ještě výraznější, šance na to byly, klidně to mohlo být o pět branek.

Ve druhém poločase nás bohužel snaha o to hrát koukatelný fotbal stála výsledek, kdy jsme za stavu 3:0 soupeři doslova namazali na gól. Tím se hosté chytli a po zbytek zápasu nás mačkali a zaslouženě srovnali po centrovaných míčích. V tom jsou neskutečně dobří.

Vítězství na penalty lze považovat za šťastné, na druhou stranu kluci za výhrou dnes šli do posledních sil a tu euforii s historickým postupem mezi nejlepší čtyři jim strašně moc přeju. Jen tak dál!“