28. 9. 2022 10:00 51 PŘEBOR STARŠÍCH ŽÁKŮ

Sportovní klub Union Vršovice, z.s. – SC Olympia Radotín z.s. 4:2(1:2)

STŘELCI: 7. Pangrác Jakub (pen.), 42. Štix Jakub, 59. Hanák Šimon, 68. David Filip – 22. Garkisch Michal, 27. Tsouassa Armel rémy

Rozhodčí: Chodil Ctibor.

Vyjádření trenéra Hrušky:

Sestava:
Kázmer – Novák, Bureš, Brenkuš, Sládek – Čurda, Garkisch, Stahl, Knotek – Tsouassa, Šťastný
(Nebřenský, Štros, Popyk, Prychyna, Paleček)

K oslavám Dne české státnosti chtěli radotínští žáci přidat i oslavy vítězné, a za tímto účelem jsme jeli v rámci dohrávky 4. kola Pražského přeboru SŽ do Vršovic, kde nás čekal místní Union. Postavení obou mužstev v tabulce bylo předzvěstí vyrovnané bitvy, ke které také v následujících minutách došlo. Po zraněních a nemocech, které nás sužovaly v předešlých utkáních, se nám konečně podařilo zase poskládat skoro plnou sestavu, která však od první minuty především vzadu nepůsobila vůbec jistým dojmem. Na těžkém, podmáčeném terénu nás soupeř od první minuty přehrával, z čehož pramenila penalta hned v 7. minutě, kterou domácí hráč bezpečně proměnil. Sestavu jsme operativně mírně přeskupili a začali se postupně osmělovat. V útoku to především rozhýbal Tsouassa. Po pár neúspěšných pokusech si nejprve připsal asistenci, když chytře z rohu nakrátko rozehrál na Garkische, který z úhlu vyslal nechytatelný projektil do vzdálenější šibenice, a o 5 minut později si sám na centr z rohu naskočil a zužitkoval své fyzické dispozice. Bohužel Illia ještě před poločasem ve velké příležitosti trefil jen břevno, a tak se šlo do kabin za stavu ,,jen“ 2:1 pro nás.
Celý zápas se hrálo hodně nahoru dolu, ale bohužel nám po celou dobu v obraně i útoku chyběl důraz, a právě jeho absence nás nakonec stála 3 body. První nedůraz přišel ve 42. minutě – vyrovnáno. Brzy se kopala druhá penalta, kterou naštěstí domácí hráč poslal vysoko nad bránu, což nás opět povzbudilo – Šťastný krásnou dalekonosnou ranou trefil břevno a o chvíli později břevno domácí branky drnčelo znovu, ale tentokrát dokonce s odrazem míče o zem, ale bez Goal line technology bohužel nikdo nedokázal na 100% říct, zda byl kulatý nesmysl za čárou či nikoli, tak se hrálo dál. Na klucích byla vidět mírná frustrace, pokles koncentrace a z dalšího nedůrazu ve vlastním vápně pramenil rozhodující gól. Vrhli jsme všechny síly do útoku, ale výsledkem naší snahy už byl jen potvrzovací gól na konečných 4:2.
Klukům se rozhodně nedá vytknout nic, co se týče nasazení, na podmáčeném hřišti jsme si kolikrát dokázali i suprově přihrát a nebáli jsme se zakončovat, z čehož pramenily solidní šance. Ačkoliv ze zápasu odcházíme s prázdnou, převažují pozitiva, na která je potřeba navázat, a k tomu odbourat negativa, která nás stojí zápasy. Jen tak se na naší stranu může přiklonit i trochu toho pověstného štěstíčka, které nám zatím také není zrovna nakloněno. Děkujeme skvěle fandícím rodičům za podporu a jedeme dál – již v neděli nás čekají nahoře hrající Stodůlky, proti kterým se pokusíme zaváhání odčinit.

Pátek 30. 9. 2022 17:30-MŽ

TJ Slavoj Suchdol, z.s. – SC Olympia Radotín z.s. 2:5(1:1)

STŘELCI: 30. Pavel Antonín, 60. Černovský Tom – 29. Fafejta Vojtěch, 45. Fafejta Vojtěch, 56. Fafejta Vojtěch, 66. Pour Václav, 67. Pour Václav

Rozhodčí: Kolář Radek

Sobota 1. 10. 2022 10:15 MUŽI A

SC Olympia Radotín – AFK Slavoj Podolí 0:3 (0:2)
Branky: 19. Procházka, 28. Zdobnický, 86. Podobský. ŽK: 30. Doležal, 34. Bužík, 38. Chaloupka, 57. Bialek – 19. Brož, 21. Krob, 58. Podobský, 90.+2 Sitta. Rozhodčí: Havel – Tikal, Chrenko-Slavík. Diváků: 84.
Radotín: Saladiak – Suchan, Svoboda, Bialek, Pivnička (28. Kubišta) – Chaloupka (46. Löwe), Císařovský, Tokar (57. Mašek) – Polívka, Bužík (70. Kotelyuk), Doležal. Trenér: Richard Valoušek.
Podolí: Šumník – Šimák, Němeček, Bednář, Krob – Brož (87. Vlasák) – Svoboda, Šídlo, Zdobnický (78. Trčka), Podobský (87. Sitta) – Jůzek (74. Šimeček). Trenér: Petr Majer.

Ohlasy utkání
Richard Valoušek (Radotín): Prvních dvacet minut jsme lepším týmem, dostáváme se díky dobrému pohybu do řady šancí. Soupeře možná i lehce zaskočíme jiným rozestavením, kterým si tvoříme prostor v kombinaci a dostáváme se přes jeho napadání. Pak bohužel při snaze rozehrát a hrát po zemi uděláme chybu a dostáváme velmi laciný gól do prázdné branky. Zdravá mužstva takový moment nepoloží a pokračují ve své hře. My takovým týmem ještě nejsme, zcela vypadáváme ze hry a do poločasu můžeme prohrávat o pět branek. Soupeř nás ušetřil a my se po poločasovém střídání zvedáme. Opět jsme hodně na míči, tlačíme, presujeme, ale žádnou ze šancí nevyužijeme, a tak přichází trest v závěru zápasu z brejku. Zápas jsme si prohráli sami, i když nutno uznat, že Podolí má hlavně v útočné fázi kvalitu, včetně skvělého Milana Šídla. A klobouk dolů, že se nesnížili ke zdržování a až do třetí branky bylo stále o co hrát. Často slyším, že je na nás deka. Podle mě to je jen alibismus, z podobných situací dostane tým jen upřímná dřina a ochota, a ne všichni ji na Radotíně mají. Pracujeme na tom, aby se to co nejdříve změnilo. Kdo tu změnu nebude chtít, nemůže u nás pokračovat.
Petr Majer (Podolí): Do utkání jsme nevstoupili moc dobře, měli jsme problém s pohyblivostí domácích. Pak jsme se dostali do hry šťastným gólem. Do přestávky jsme ještě přidali druhou branku a v kabině jsme si řekli, že to již nesmíme ztratit, jako se nám to stalo v předešlých zápasech. Radotín nás pak malinko přitlačil, ale my jsme to přežili, a navíc přidali třetí branku, která určila vítěze utkání. Závěr jsme již v poklidu kontrolovali a utkání dovedli do vítězného konce.

Nejlepší hráč SC Olympia Radotín: Martin Löwe

Sobota 1. 10. 2022 12:00 SPŘ

SK Ďáblice z.s. – SC Olympia Radotín z.s.6:10(3:4)

Trenér Pour k utkání:Začátek dobrý. Napadání, aktivita a vedení 1:0. V poločase pak 6:4. Jenže ve 3.části nás soupeř přehrával a rychle stav otočil. Do 4.části jsme šli zkusit zabojovat a porvat se o lepší výsledek. Několik dobrých akcí, zajímavých rozehrávek, celkově zlepšená hra a vezeme výhru.

Sobota 1. 10. 2022 12:30 MPŘ

Fotbalový klub Slavoj Vyšehrad – SC Olympia Radotín z.s. 24:4

Trenér Vlček k utkání:

V sobotu vyjela mladší přípravka na horkou půdu Slavoj Vyšehrad a přes velkou snahu jsme prohráli 24:4. Kluci se ale snažili a pochvala se některé útočné akce 👍
V neděli byli naši nejmenší na výborném turnaji v Modřanech (Bambini cup) a užili si celé dopoledne plné fotbalu 👏

Sobota 1. 10. 2022 13:30 MUŽI B

SC Olympia Radotín z.s. „B“ – AFK Slavoj Podolí Praha, z.s. „B“ 1:1(1:1)

STŘELCI: 9. Hollý Dalibor – 5. Král Filip

Rozhodčí: Chrenko Pavel – Tikal Jan, Havel Miroslav.

Trenér Steiner k utkání:Po vyrovnaném utkání, spravedlivá dělba bodů, kdy jsme opět nevyužili nebo nedotáhli šance do gólu. Soupeřovo postavení v tabulce neodpovídá jeho kvalitám a bude se posouvat vzhůru.

Neděle 2. 10. 2022 10:00 DOROST

Tělovýchovná jednota Ruzyně – SC Olympia Radotín z.s. 2:9(0:6)

STŘELCI: 63. Aksamit Daniel, 75. Hadrous Junis – 4. Kotelyuk Daniel, 9. Cvrček Tomáš, 18. Buch Patrik (vl.), 28. Mezera Vojtěch, 36. Kotelyuk Daniel, 43. Zvelebil Ondřej, 74. Klusáček Tomáš, 89. Kotelyuk Daniel, 90. Kotelyuk Daniel

Rozhodčí: Mařík Karel.

Trenér Steiner k utkání:Konečně výhra a vstřelene branky, kterých mohlo být i více. Pokud navážeme na výkon z prvního poločasu v dalších zápasech, tak se můžeme rovnat s ostatními soupeři v soutěži.

Neděle 2. 10. 2022 16:00

SC Olympia Radotín z.s. – TJ Sokol Stodůlky z.s. 0:3(0:1)

STŘELCI: 23. Slatinský Matěj, 45. Šostarič Jakub, 66. Plhal Šimon

Rozhodčí: Tychshenko Klim.

Trenér Hruška k utkání:

Sestava:
Kázmer – Bek, Brenkuš, Sládek, Stahl – Bureš, Garkisch – Nebřenský, Nedělka, Čurda – Šťastný
(Štros, Prychyna, Krysta)

Po 3 smolných porážkách s vyrovnanými soupeři čekal naše starší žáky tentokrát nováček soutěže Sokol Stodůlky – druhý tým tabulky, který už svými předchozími výsledky rozhodně jako nováček nepůsobil a od první minuty zápasu ani herně. Z důvodu četných absencí jsme sáhli k jinému rozestavení, než na které jsou kluci zvyklí, s cílem být více kompaktní jak směrem do defenzivy, tak do následné ofenzivy, což se od začátku poměrně dařilo a byli jsme to my, kdo si vytvořil první šance. Kluci do zápasu šli s obrovským nasazením, které jim vydrželo celý zápas a soupeři jsme to rozhodně neusnadnili, ale jakmile se osmělil a začal hrát více s balonem, ukázal se kvalitativní rozdíl v týmovém pojetí hry obou mužstev. Tři góly v naší síti byly pouze vyústěním krásných, rychlých a přesných akcí kluků ze Stodůlek, které kdyby góly neskončily, skončily by jimi akce jiné.
Našim klukům po zápase nebylo co vyčítat, všichni to odmakali na 100%. Zahráli jsme jak nejlépe jsme uměli, a to, že soupeř uměl zahrát lépe, je otázka dlouhodobé práce. Viděli jsme, jak se to dá hrát a na trénincích budeme dělat maximum, abychom co nejdříve dokázali předvést minimálně podobný výkon, co se týče především přízemní kombinace. Děkujeme Stodůlkám za hezký, férový a slušný zápas, a taky za nastavené zrcadlo, ve kterém jsme jasně viděli, že je stále na čem pracovat.