Středa 14. 9. 2022 17:30

SC Olympia Radotín – TJ AFK Slivenec 1:1 (1:1), 3:2 na penalty
Branky: 
9. Svoboda – 10. Novák. ŽK: 31. Kácovský, 63. Zdražil, 81. Sedlický. Rozhodčí: Švorc – Wulkan, Košař. Diváků: 68.

Sestava:Bartl-Tokar,Tvrdý,Bialek,Pivnička-Mašek,Císařovský,Svoboda-Kubišta ,Lowe,Kotelyuk/Bužík,Doležal,Chaloupka,Mezera,Kněžour,Saladiak.

Utkání bylo přesunuto z podmáčeného trávníku ve Slivenci na naší UMT.Hosté přijeli oslabeni o několik hráčů ze základu a i v našem týmu hráli kluci co od začátku šanci nedostávají.Od začátku utkání byla vidět naše převaha, několik šancí vyvrcholilo faulem na Standu Maška a M.Svoboda penaltu jistě proměnil 1:0.

Za minutu však bylo vyrovnáno,rychlý brejk do naší špatně postavené obrany a Novák uklidil míč do skoro prázdné branky 1:1.A pak už zápas nabral jednotný směr.Hosté úporně, ale velmi dobře bránili a hrozili brejky a naši borci tuto obranu obehrávali ze všech stran, ale marně.A když i nadějné standartky skončily buď na zdi hráčů, nebo špatným zahráním, muselo se jít do penalt.

Zde už však čaroval náš brankář Bartl ,který tři chytil a na jednu si sáhl.Z našich kluků nedal jen Leo Bužík a tak se můžeme těšit na jarní pokračování Pražského poháru, kdy pojedeme do Dolních Chaber…

Trenér Valoušek k utkání:„Středeční zápasy jsou složité. Tým se schází těsně před zápasem kvůli práci. I proto děkuju vedení, že nám vyšlo vstříc a mohlo se hrát večer za umělého osvětlení. Měli jsme ke Slivenci respekt, protože má v týmu zajímavé fotbalisty. Bohužel pro fanoušky přijeli s velmi defenzivní taktikou a nechali nás hrát. Je hezké, že jsme měli 90% držení, ale herně to atraktivní nebylo. Moc šancí jsme si z tlaku nevytvořili a naopak hosté uměli zahrozit z brejku. Postup je i přes naší velkou převahu šťastný, hodně k němu pomohl brankář Bártl fámozním výkonem v rozstřelu. Dnes dostali šanci i mladší kluci a osvědčili se.“