Radotín má nového trenéra. Po Valouškovi nastupuje bývalý kouč Hostivaře Procházka

Sezona plná zklamání je pryč. Trenér Petr Procházka přijal novou výzvu. Poté, co v uplynulém ročníku Pražská teplárenská přeboru skončil předčasně na lavičce SK Hostivař, ale klub stejně z nejvyšší pražské soutěže sestoupil, má kouč nové angažmá. V příští sezoně povede Radotín, tedy klub, který v této sezoně rovněž musel přebor opustit a míří do I. A třídy. „Mluvil jsem s předsedou Radotína a práce pro klub mi dávala smysl,“ prozradil Procházka.

Prý jste jednal s více kluby, nakonec u vás vyhrál Radotín. Co rozhodlo v jeho prospěch?
Byla tam jednání třeba s Uhelkami, ale rozhodl jsem se pro Radotín. Má mladé hráče, bude možnost přivést nějaké posily, pracuje se na tom.

Když jste trénoval v Pražská teplárenská přeboru, mohl jste po očku Radotín jako soupeře sledovat. Tušíte, v čem měl klub problém, že sezona skončila padákem?
Já si to pořádně nedokážu vysvětlit. Oni třeba odehráli super zápas, který ale výsledkově nedotáhli, a v dalším kole úplně vyhořeli. Bylo to pro ně složité, když byli v pozici, že musí vyhrát. Jenže pak tým dostane gól a celé se to sesype.

Sezona skončila, stihl jste se potkat s hráči?
Byl jsem na tréninku představený hráčům, ti si šli zahrát fotbálek. Bylo tam asi pětadvacet hráčů, s některými jsem už i hodil řeč. Je jasné, že v kádru dojde k nějakým změnám, někdo by si chtěl zahrát vyšší soutěž, další preferují odchod do ciziny.

Dají se čekat zásadnější změny v kádru? Bude třeba po konci kouče Valouška pokračovat spolupráce s pražskou Duklou?
To v tuhle chvíli opravdu nevím. Jasné je jen to, že se kluci z Dukly vracejí na přípravu do klubu, jsou tam fotbalisté, co mají ambice hrát výš. A co se týče případných posil, oslovíme hráče a uvidíme, kolik jich přijde.

Když jste se bavil s vedením Radotína, přišla řeč na okamžitý návrat do Pražská teplárenská přeboru?
O tom, že by to byla jasná priorita, řeč nebyla. Ale je pochopitelné, že když tým z přeboru spadne, tak by bylo fajn se hned vrátit nahoru. Jako se to povedlo třeba Třeboradicím, byť ty udělaly hodně posil. Uvidíme, jak se povede posílit nám. Máme v hledáčku jména hráčů, kteří by byli rozdíloví, další by měli být určitě přínosem.

Určitě jste na dálku sledoval i Hostivař. Co jste říkal na to, že nakonec s Radotínem padá právě tento klub?
Jsem z toho smutnej. V klubu jsem čtyřiatřicet let. Bolí mě to, že se soutěž nepovedla zachránit. Velkou část sezony hrál tým pode mnou, bylo hodně zraněných, kádr byl úzký. Fakt mě to bolí.

Napadlo vás, co kdyby se Radotín potkal s Hostivaří v I. A třídě?
(usměje se) To by byl zajímavý zápas. Ale pokud se nepletu, tak je mít nebudeme. Bůh ví, co se teď bude dít po sestupu v Hostivaři…

Byl jste se podívat na poslední utkání Radotína v Pražská teplárenská přeboru?
Přiznám se, že jsem tam nebyl. Byl jsem na Zličíně, kde hrála Hostivař. Měla šanci se zachránit a já přišel držet palce. Po utkání byla oslava pana Kováře, kterému bylo osmdesát let. Sezona skončila sestupem áčka i béčka, tohle si k jubileu nezasloužil. Nakonec, i kdyby Hostivař v posledním kole vyhrála, nestačilo by to. Už to kluci neměli ve svých rukách.

Nadšený musíte být ze zázemí, které má Radotín k dispozici, co?
I tohle hrálo určitě roli. Radotín má na I. A třídu exkluzivní stadion. Šatny, to je luxus vlastně i na přebor. I v tomhle je ta klubová vize, že by se Radotín chtěl posunout výš. Hrát by se každopádně mělo na horních příčkách.

Máte jasno, kdy odstartujete přípravu?
První seznamovací trénink bude 10. července. Chci poznat hráče áčka, kluky, co prošli béčkem, stejně jako dorostence. V plánu budou tři tréninky týdně, samozřejmě budeme hrát přípravné zápasy. Už se těším, až do toho vlítneme.

WEB PFS